Kehittämässä ja luomassa uusimpia teknologisia ratkaisuja

Toimimme EU-hankkeissa linkkinä tutkimusmaailman ja teollisuuden välillä. Kehitämme ja luomme yhdessä muiden eurooppalaisten huippuasiantuntijoiden kanssa uusimpia teknologisia ratkaisuja, joiden avulla parannetaan tuotannon kestävyyttä ja kannattavuutta sekä maanviljelyksessä että teollisuudessa.

Kaksi Probot-tiimiläistä kokoavat peltorobottia ulkona

Probotin EU-hankkeet lukuina

4

Käynnissä olevat EU-hankkeet

Lue lisää alta.

8

Päätökseen saadut EU-hankkeet

Ja lisää tulee.

300

Yhteistyötahojen lukumäärä

Yhteistyö on voimaa!

EU-hanke Agrobofood

Peltorobotti

AgROBOfood- hankkeessa kehitämme robotisoidun alustan laitteistolle, jonka avulla voidaan tunnistaa pelloilla kasvavan viljan fenotyypit ja poistaa jalostukseen sopimattomat, saantia heikentävät yksilöt. Näin siementen jalostusprosessia voidaan nopeuttaa ja mahdollistaa nopeampi lajikekehitys, jotta myös ilmastonmuutoksen aiheuttamiin haasteisiin voidaan vastata.

AgROBOfood

Iso peltorobotti kulkee pellolla. Ihminen kävelee robotin takana ohjaten sitä ohjaimella.

EU-hanke FlexiGroBots

Automatisoitu työkalualusta

FlexiGroBots-hankkeen tavoitteena on kehittää maatalouteen uusi avoin alusta heterogeenisten monirobottijärjestelmien tehtävänhallinnalle täsmäviljelyn tehostamiseksi.

Hankkeessa kehitettävällä alustalla mahdollistetaan samojen robottien käyttäminen monipuolisesti erilaisiin havainnointitehtäviin ja toimintoihin. Hyödynnämmekin projektissa samaa alustaa kuin AgROBOfood-hankkeessa.

FlexiGroBots

Mies seisoo pellolla peltorobotin vieressä

EU-hanke Rima – Mimic

Huoltoa ja tarkkailua mobiilirobotiikan ja virtualitodellisuuden avulla

MIMIC-hankkeessa toimimme yhteistyössä Kreikkalaisen Quanta & Qualia:n kanssa. Kehitämme yhdessä demon, jolla voidaan osoittaa kuinka öljy-, kaasu- ja kemianteollisuudessa voidaan hyödyntää virtuaalitodellisuutta ja mobiilirobotiikkaa tarkastus- ja huoltotehtävien suorittamiseen. Projektissa hyödynnetään haptisia Magos-hanskoja.

RIMA – MIMIC

Mies ohjaa robottia virtuaalilasit päässään

EU-hanke Demeter

Älykästä viljelyä

DEMETERin tavoitteena on johtaa Euroopan maatalouselintarvikealan digitaalista muutosta ottamalla nopeasti käyttöön edistynyt IoT-teknologia, datatiede ja älykäs viljely, mikä varmistaa sen pitkän aikavälin elinkelpoisuuden ja kestävyyden. Hanke siis keskittyy huipputason käyttöliittymän luomiseen maatalouden monikäyttöisten digitalisoitujen ympäristöjen toimintaan. Tehtävänämme on integroida projektin tulokset toiminnalliseksi demonstraatioksi.

DEMETER

Lähikuva peltorobotin päädystä viljan seassa

Lue viimeisimmät blogikirjoitukset EU-hankkeista

Taustalla toisella puolella mies ohjaa robotti avirtuaalitodellisuuslasit päässään ja toisella puolella näkyy robotti virtuaalitodellisuusympäristössä. Kuvan päällä on RIMA-hankken logo sekä teksti MIMIC.

1.12.2022

MIMIC – Robotin etäohjausta virtuaalitodellisuuden avulla

RIMA-hankkeen alla toteutetussa EU-projektissa hyödynsimme virtuaalitodellisuutta ja robotiikkaa teollisuuden tarkastus- ja huoltotehtävien suorittamiseen.

Kuvassa Probotin työntekijä esittelee Peltorobottia siitä kiinnostuneelle henkilölle.

31.8.2022

Peltorobottimme pääsi pellolle!

Luonnonvarakeskus (Luke) ja Baltic Sea Action Group (BSAG) järjestivät Ruukissa peltopäivän 16.8.2022. Osallistuimme tapahtumaan esittelemällä peltorobottia.

Kaksi miestä kasaa ison peltorobotin runkoa ulkona toimistorakennuksen edessä

11.8.2022

FlexiGroBots-hanke puolivälissä

FlexiGroBots hankkeessa on edetty menestyksekkäästi tehokkaan täsmäviljelytoiminnan sekä monirobottijärjestelmien hallinnan mahdollistavan innovatiivisen tekoälyalustan rakentamisessa.

Katso kaikki kirjoitukset

Tutustu menneisiin EU-hankkeisiimme

Katso kaikki referenssit

Ota yhteyttä

Haluatko kuulla lissää? Soitappa Matille!

Takaisin ylös