Kehittämässä ja luomassa uusimpia teknologisia ratkaisuja

Toimimme EU-hankkeissa linkkinä tutkimusmaailman ja teollisuuden välillä. Kehitämme ja luomme yhdessä muiden eurooppalaisten huippuasiantuntijoiden kanssa uusimpia teknologisia ratkaisuja, joiden avulla parannetaan tuotannon kestävyyttä ja kannattavuutta sekä maanviljelyksessä että teollisuudessa.

Kaksi Probot-tiimiläistä kokoavat peltorobottia ulkona.

Probotin EU-hankkeet lukuina

2

Käynnissä olevat EU-hankkeet

Lue lisää alta.

13

Päätökseen saadut EU-hankkeet

Lisää on tulossa!

300

Yhteistyötahojen lukumäärä

Yhteistyössä on voimaa!

Eu-hanke Agrarsense

Kasvihuoneautomaatiota ja -robotiikkaa

Riittävä elintarviketurva on maailmanlaajuinen haaste, johon vaikuttavat muun muassa ilmastonmuutoksen, toimitusketjujen, työvoimapulan sekä poliittisten ja sotilaallisten hyökkäysten nopeasti voimistuvat vaikutukset. Tämän vuoksi meidän on tärkeää kehittää maa- ja metsätalouden tuottavuutta. Agrarsense -hankkeessa olemme kehittämässä kasvihuoneautomaatiota ja -robotiikkaa, joilla voidaan vähentää resurssihukkaa ja optimoida viljelyprosessia. Tämä auttaa vähentämään kasvihuoneviljelyn ympäristövaikutuksia ja kasvihuonekaasupäästöjä.

Agrarsense

Kuvassa on pyreäkasivuone talvisessa metsämaisemassa. Taivaalla näkyvät revontulet.

EU-hanke Recirculate

Akkujen kierrätystä robotiikan avulla

Recirculate-hankkeessa käsitellään Euroopan akkukierrätysalan ja akkumateriaalien logistiikan kiireellisimpiä haasteita. Hankkeen päätavoitteena on tehostaa akkujen korjausta, uudelleenkäyttöä, uudelleenvalmistusta ja kierrätystä. Tehtävänämme on tekoälyyn perustuvan, robotisoidun sähköautojen akkujen purku- ja lajittelujärjestelmän integrointi ja testaus.

Recirculate

Lue viimeisimmät blogikirjoitukset EU-hankkeista

Taustalla kuva sähköauton latauksesta, jonka päällä on RECIRCULATE-logo.

7.12.2023

Sähköautojen akuissa muhii litiumpommi

Recirculate-hankkeen konsortion kokouksessa tiimillemme kirkastui sähköautojen akkujen kiertotalouden ongelmien laajuus. Tämä hanke on merkittävä askel kohti näiden haasteiden ratkaisuja.

Mind4Machines hankkeen alaisen RIM -projektin tiimiläisiä

18.9.2023

Robotilla näppärät näpit?

Osallistuimme MAGOSin ja Siemensin kanssa RIM-projektiin, jonka tavoitteena oli helpottaa näppäryyttä vaativien teollisten prosessien automatisointia.

Taustalla toisella puolella mies ohjaa robotti avirtuaalitodellisuuslasit päässään ja toisella puolella näkyy robotti virtuaalitodellisuusympäristössä. Kuvan päällä on RIMA-hankken logo sekä teksti MIMIC.

1.12.2022

MIMIC – Robotin etäohjausta virtuaalitodellisuuden avulla

RIMA-hankkeen alla toteutetussa EU-projektissa hyödynsimme virtuaalitodellisuutta ja robotiikkaa teollisuuden tarkastus- ja huoltotehtävien suorittamiseen.

Katso kaikki kirjoitukset

EU-hanke Mind4Machines

Näppäriä näppejä vaativien tehtävien robotisointia

Monia teollisia prosesseja suoritetaan edelleen manuaalisesti, koska niiden suorittamiseen tarvitaan näppäryyttä ja ne ovat siten monimutkaisia kopioitavia ja automatisoitavia. Jotta tämän työn automatisointi olisi helpompaa, MIND4MACHINES-hankkeen (M4M) alaisessa Robots Imitate Magos -projektissa käyttämme Magos:in sensoroitua hanskaa operaattorin käsien liikkeiden keräämiseen ja muunamme ne konkreettisiksi ohjeiksi ja liikeradoiksi yhteistyörobotille joka on varustettu SIEMENSin monisormitarttujalla.

Mind4Machines-RIM

Kinovan käsivarsirobotti Siemensin sormitarttujalla

EU-hanke Rima – Mimic

Huoltoa ja tarkkailua mobiilirobotiikan ja virtualitodellisuuden avulla

MIMIC-hankkeessa toimimme yhteistyössä Kreikkalaisen Quanta & Qualia:n kanssa. Kehitämme yhdessä demon, jolla voidaan osoittaa kuinka öljy-, kaasu- ja kemianteollisuudessa voidaan hyödyntää virtuaalitodellisuutta ja mobiilirobotiikkaa tarkastus- ja huoltotehtävien suorittamiseen. Projektissa hyödynnetään haptisia Magos-hanskoja.

RIMA – MIMIC

Mies ohjaa robottia virtuaalilasit päässään

EU-hanke FlexiGroBots

Automatisoitu työkalualusta

FlexiGroBots-hankkeen tavoitteena on kehittää maatalouteen uusi avoin alusta heterogeenisten monirobottijärjestelmien tehtävänhallinnalle täsmäviljelyn tehostamiseksi.

Hankkeessa kehitettävällä alustalla mahdollistetaan samojen robottien käyttäminen monipuolisesti erilaisiin havainnointitehtäviin ja toimintoihin. Hyödynnämmekin projektissa samaa alustaa kuin AgROBOfood-hankkeessa.

FlexiGroBots

Mies seisoo pellolla peltorobotin vieressä.

EU-hanke Agrobofood

Peltorobotti

AgROBOfood- hankkeessa kehitämme robotisoidun alustan laitteistolle, jonka avulla voidaan tunnistaa pelloilla kasvavan viljan fenotyypit ja poistaa jalostukseen sopimattomat, saantia heikentävät yksilöt. Näin siementen jalostusprosessia voidaan nopeuttaa ja mahdollistaa nopeampi lajikekehitys, jotta myös ilmastonmuutoksen aiheuttamiin haasteisiin voidaan vastata.

AgROBOfood

Iso peltorobotti kulkee pellolla. Ihminen kävelee robotin takana ohjaten sitä ohjaimella.

EU-hanke Demeter

Älykästä viljelyä

DEMETERin tavoitteena on johtaa Euroopan maatalouselintarvikealan digitaalista muutosta ottamalla nopeasti käyttöön edistynyt IoT-teknologia, datatiede ja älykäs viljely, mikä varmistaa sen pitkän aikavälin elinkelpoisuuden ja kestävyyden. Hanke siis keskittyy huipputason käyttöliittymän luomiseen maatalouden monikäyttöisten digitalisoitujen ympäristöjen toimintaan. Tehtävänämme on integroida projektin tulokset toiminnalliseksi demonstraatioksi.

DEMETER

Lähikuva peltorobotin päädystä viljan seassa.

Tutustu menneisiin EU-hankkeisiimme

Katso kaikki referenssit

Ota yhteyttä

Haluatko kuulla lisää? Soitappa Matille!

Takaisin ylös