Recirculate

Recirculate-hankkeessa käsitellään Euroopan akkukierrätysalan ja akkumateriaalien logistiikan kiireellisimpiä haasteita. Hankkeen päätavoitteena on tehostaa akkujen korjausta, uudelleenkäyttöä, uudelleenvalmistusta ja kierrätystä. Hankkeessa tehtävänämme on tekoälyyn perustuvan, robotisoidun sähköautojen akkujen purku- ja lajittelujärjestelmän integrointi ja testaus.

Recirculate

Yksitoista kumppania eri maista tekee yhteistyötä ratkaistakseen akkujen kierrätysalan keskeisimmät haasteet yhdistämällä edistyksellisiä teknologioita. Esimerkiksi tekoälyä hyödynnetään automaattiseen purkamiseen ja älykkäitä logistiikkaratkaisuja akkujen ja akkumateriaalien turvalliseen varastointiin ja kuljetukseen. Lohkoketjuteknologiaa taas hyödynnetään akkujen keskeisten tietojen ja akkumarkkinapaikan seurantaan.

Virtuaalinen markkinapaikka mahdollistaa uusien kiertävien liiketoimintamallien luomisen käytettyjen akkujen korjausta, uudelleenkäyttöä, uudelleenvalmistusta ja kierrätystä varten. Näin kustannukset, aika, energia ja ympäristövaikutukset voidaan minimoida ja samalla maksimoida akkujen arvo.

Euroopan Unioni on myöntänyt hankkeelle 4,9 miljoonan euron rahoituksen.

Ota yhteyttä

Kiinnostaako kuulla lissää? Soitappa Matille!

Matti Tikanmäki

CEO

+358 44 3333 439

Takaisin ylös