EU-hanke: Afarcloud

Kaksi miestä seisoo pellolla mobiilirobotin vieressä. Toinen pitelee käsissään läppäriä.

Olimme mukana kehittämässä robotisoitua maaperämittausta maatalouden käyttöön Afarcloud-hankkeessa, jossa rakensimme demolaitteistoa maaperän tiiveysmittaukseen.

Demomittausrobotti toimii Afarcloudissa kehitetyn Mission Management Tool-softatyökalun kautta. Käyttäjä asettaa työkaluun halutun mittaustiheyden valitulle alalle, ja mittausrobotti palauttaa sinne kentältä saadut tiedot reaaliaikaisesti käyttäjän hyödynnettäväksi. Näin näytteenottoa on mahdollista tihentää ja saada tarkempaa kuvaa pellon tiivistymisestä. Itsenäisesti mittaukset suorittava mobiilimittausrobotti myös vapauttaa maanviljelijä keskittymään muihin tehtäviin.

Lisätietoa hankkeesta:

Afarcloud on ECSEL:in ja Business Finland:in rahoittama hanke, jonka tarkoituksena on tarjota ratkaisuja maatalouden taloudellisiin haasteisiin. Hankkeen aikana kehitettiin alusta, joka yhdistää eri maatalouden järjestelmiä niin, että ne voidaan integroida toimimaan reaaliaikaisesti yhdessä tuottavuuden, tehokkuuden, eläinten terveyden ja ruuan laadun parantamiseksi sekä työvoimakustannusten pienentämiseksi. Tämän alustan tarkoituksena on mahdollistaa maatilan toimintojen valvonta ja päätöstenteko big dataan ja reaaliaikaiseen tiedonkeruuseen perustuen.

Lue lisää blogistamme

http://www.afarcloud.eu/
https://tki.centria.fi/hanke/afarcloud-aggregate-farming-in-the-cloud/2096
https://kotipelto.fi/

Tutustu myös näihin referensseihin:

Teollisuusrobotti tarttumassa nostamaan hihnalta levypinoja.

Robottisolu kalustelevypakettien palletointiin

Lavausrobottisolu

Kuvassa kaksi teollisuusrobottia aidatussa tilassa.

Robottisolu koneistuskeskuksen panostukseen

Konepalvelu

Hitsausratoja virtuaalitodellisuuden ja haptisten hanskojen avulla

EU-hanke: EDISON

Takaisin ylös