RIMA – MIMIC

RIMA-hankkeen alaisessa MIMIC-projektissa toimimme yhteistyössä Kreikkalaisen Quanta & Qualia:n kanssa. Kehitämme yhdessä demoa, jolla voidaan osoittaa kuinka öljy-, kaasu- ja kemianteollisuudessa voidaan hyödyntää virtuaalitodellisuutta ja mobiilirobotiikka tarkastus- ja huoltotehtävien suorittamiseen. Projektissa hyödynnämme haptisia Magos-hanskoja.

Mies ohjaa robottia virtuaalilasit päässään

EU-hanke

RIMA

Tarkastus- ja kunnossapitotoimintojen (I&M) maailmanlaajuiset markkinat ovat arviolta 450 miljardia euroa. Ne kattavat useita sektoreita, kuten energian, öljyn, kaasun, vesihuollon, liikenteen, tie- ja vesirakentamisen sekä infrastruktuurin. Robottisovelluksilla on valtavat mahdollisuudet lisätä näiden toimintojen tuottavuutta ja parantaa turvallisuutta. Robotiikan kokonaismarkkinoiden koko on kuitenkin edelleen mitätön suhteessa markkinoiden kokonaiskokoon.

Tällä hetkellä EU on maailman johdossa tällä nopeasti kasvavalla alalla, sillä yli puolet kaikista I&M-robottien valmistajista sijaitsee Euroopassa. Valmistajien ja markkinoiden sekä potentiaalisten suurien sovellusten välillä on kuitenkin pullonkaula.

RIMA (Robotics for Inspection and Maintenance) on nelivuotinen projekti, jonka tavoitteena on korjata tämä aukko perustamalla 13 digitaalisen innovaatiokeskuksen (DIH) ja toimialajärjestöjen verkostoa tukemaan robotiikan käyttöönottoa ja auttamaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yritykset) kehittämään uusia ratkaisuja eri teollisuudenaloille.

RIMAn rahoittaa Euroopan unionin Horizon2020-hanke

Lue lisää hankkeen nettisivuilta.

Projekti

MIMIC

MIMIC tutkii robottien ohjaamista ja visualisointia virtuaalitodellisuuden kautta. Ohjauksen apuna toimii haptinen eli tuntoaistiin perustuva käsine, jota käytettäessä virtuaaliset objektit voidaan tuntea kädessä haptisten palautteiden avulla. Vuoden mittaisen projektin tavoite on siis käyttää ja ohjata virtuaalitodellisuuden ja -hanskan avulla mobiilirobottia, johon on kiinnitetty kosketusantureilla varusteltu robottikäsivarsi.

Projekti toteutetaan yhteistyössä kreikkalaisen Quanta & Qualia kanssa. Quanta & Qualia on innovatiivinen tiimi, joka tähtää omalla haptisella käsineellään merkittäväksi tekijäksi tulevaisuuden virtuaalitodellisuusmarkkinoilla.

Toimintakomentojen antamista VR ympäristössä näppäimien avulla.

MIMIC-video

Katso videolta kuinka virtuaalitodellisuuden ja haptisen hanskan avulla voidaan käyttää ja ohjata mobiilirobottia, johon on kiinnitetty kosketusantureilla varusteltu robottikäsivarsi.

Ota yhteyttä

Kiinnostaako kuulla lissää? Soitappa Matille!

Matti Tikanmäki

CEO

+358 44 3333 439

Takaisin ylös