Ota yhteyttä
Vaikka robotiikka ja automaatio ovat noin yleisesti vieneet sydämemme täysin, on mobiilirobotiikka kuitenkin Se Suurin Intohimomme! Suunnittelemme ja valmistamme erilaisia pyörillä automaattisesti liikkuvia robotteja. Tarjoamme ratkaisuja niin ulko- kuin sisätiloihin sekä erilaisten kuormien kuljettamiseen. Lisäksi integroimme OMRON- ja KUKA-mobiilirobotteja osaksi tuotantoa. Olemme myös Unitree Robotics -robottikoirien jälleenmyyjä Euroopassa.
Toimimme mielellämme kumppaninasi, jos haluat kartoittaa mobiilirobotiikan mahdollisuuksia omassa toiminnassasi.
Monipuoliset mobiilirobotit
Kehitämme ja räätälöimme tarpeisiisi sopivat pyörillä liikkuvat mobiilialustat ulko- ja sisäkäyttöön.
Dolly™ on kehittämämme kustomoitava mobiilirobotti, joka soveltuu myös logistiikkaratkaisuihin teollisuus-ympäristöissä.
Toimimme OMRON Certified Partnerina. Valikoimistamme löydät siis myös OMRON™-mobiilirobotit.
Lisäksi olemme KUKA Official System Partner. Löydät valikoimastamme myös raskaansarjan KUKA-mobiilirobotit.
Robottikoiraa voidaan hyödyntää monipuolisesti esimerkiksi sisä- ja ulkologistiikkaan sekä erilaisiin vartiointi-, tarkastus- ja paikannustehtäviin.
Tuodaan robotteihin mobiliteetti!
Mielestämme ammatillinen intohimo on onni. Meidän kohdallamme se intohimo on mobiilirobotiikka – tai pitäisikö sanoa MobiiliProbotiikka. Uskommekin, että seuraavan sukupolven robotiikka ja sen tehokas hyödyntäminen perustuu nimenomaan robotin mobiliteettiin.
Mobiilirobotiikka tarkoittaa nimensä mukaisesti sitä, että automaatiolle annetaan mobiliteetti eli liikkuvuus. Näin robotin käytettävyys laajenee huomattavasti entisestään. Äärimmillään käytettävissä on koko ilmatila ja maaperä sekä enenevässä määrin myös vesistöt. Mobiilirobottiin voidaan myös asentaa erilaisia ympäristön havainnointikyvyn mahdollistavia antureita kuten kameroita ja lasereita. Niiden ansiosta mobiilirobotit osaavat väistää esteitä ja ihmisiä.
Aito ja syvä intomme mobiilirobotiikkaan on vaikuttanut vahvasti toimintamme taustalla aina yrityksen perustamisesta lähtien. Intohimomme näkyykin jokapäiväisessä toiminnassamme: Meiltä löytyy useita erilaisia mobiilirobottialustoja, joita hyödynnämme osana asiakkaalle tehtävää konseptointia. Lisäksi olemme mukana kehittämässä eurooppalaista mobiilirobotiikkaa ja osallistummekin aktiivisesti erilaisiin EU-hankkeisiin ja kansainvälisiin robotiikkakilpailuihin pysyäksemme mobiilirobotiikan aallonharjalla. Teemme tiivistä yhteistyötä myös Oulun yliopiston biomimetiikan ja älykkäiden järjestelmien tutkimusryhmä BISG:n kanssa mobiilirobotiikan kehittämiseksi.
Sisälogistiikan ratkaisut
Automatisoidun sisälogistiikan käyttö yleistyy kovaa vauhtia. Robotiikka mahdollistaa tavaran sujuvan ja turvallisen siirtymisen esimerkiksi tuotantotiloissa ja varastoissa. Hyödylliset mobiilirobotit ovatkin suunniteltu optimoimaan ihmiselle raskaita, toistuvia, yksitoikkoisia tai vaarallisia prosesseja myös sisätiloissa toteutuvan logistiikan saralla.
Sisälogistiikka ei tässä yhteydessä tarkoita pelkästään yhden robotin toimintaa, vaan se on täysin oma kokonaisuutensa. Siihen liittyy oleellisesti myös turvallisuus, tehtävänhallinta, tilannekuva sekä integraatio ympäristön kanssa.
Mobiilirobotit ulkokäyttöön
Käytännössä ulkorobotiikka on samankaltaista automaatiota kuin mikä tahansa sisätiloihin toteutettu automaatio. Ulkorobotiikan kannalta oleellisin asia on kuitenkin se, että toiminta tapahtuu vallitsevien sääolosuhteiden armoilla, ja robotti voi joutua liikkumaan haastavassakin maastossa.
Ulkorobotiikkaa voidaan hyödyntää esimerkiksi logistiikassa, peltorobotiikassa ja kriisitehtävissä.
Jalkaisin liikkuva mobiilirobotti
Robottikoira on neljällä jalalla kävellen, juosten tai jopa tanssien liikkuva mobiilirobotti, jolle syntyy uusia sovelluskohteita jatkuvasti. Sympaattisen ulkomuodon ei kannata antaa hämätä, sillä kyseessä ei suinkaan ole pelkkä lelu. Robottikoiraa voidaan hyödyntää monipuolisesti esimerkiksi sisä- ja ulkologistiikkaan sekä erilaisiin vartiointi-, tarkastus- ja paikannustehtäviin. Jaloilla varusteltu mobiilirobotti pystyy kulkemaan sinnekin, minne renkailla ei pääse.
Tavaroiden kantamisen lisäksi mobiilirobotit voivat työntää erilaisia kärryjä ja vetää vaunuja. Kulkiessaan robotti voi luoda ympäristöstä kartan ja sen navigoinnin apuna voidaan käyttää tablettia tai tietokonetta. Usein robotti ohjelmoidaan kulkemaan autonomisesti tiettyjä reittejä, joilla se suorittaa erilaisia tehtäviä. Tehtävät voivat olla esimerkiksi tavaroiden kuljetusta ja tyhjien pakettien vientiä määrättyihin paikkoihin.
Mobiilirobottien, niin kuin muunkin robotiikan ja automaation avulla ihmiset voidaan vapauttaa liian vaarallisista ja kuluttavista työtehtävistä inhimillisempiin tehtäviin. Yhä harvempi hakeutuu enää työhön, joka on liian raskasta ja toistuvaa. Tuotannon automatisoinnilla ja optimoinnilla on positiivinen vaikutus niin henkilöstön työhyvinvointiin ja ergonomiaan kuin tuotannon tehokkuuteen.
Työntekijöiden rasitusvammat ja sairauspoissaolot voivat vähentyä huomattavasti, kun raskaimmat työtehtävät siirretään robotille. Ketterät ja kestävät mobiilirobotit voivat tehdä töitä vuoden jokaisena päivänä ja mihin kellonaikaan tahansa. Mobiilirobotti voi siis maksaa itsensä hyvinkin nopeasti takaisin. Säännöllisellä kunnossapidolla ja huolto-ohjeiden noudattamisella varmistetaan robotin toiminta pitkällä tähtäimellä.
Mobiilirobottiin voidaan asentaa erilaisia ympäristön havainnointikyvyn mahdollistavia antureita kuten kameroita ja lasereita. Niiden ansiosta mobiilirobotit osaavat väistää esteitä ja ihmisiä. Robotille ei siis välttämättä tarvitse järjestää omaa tilaa tai käytävää, vaan se voi toimia yhteisissä tiloissa työntekijöiden kanssa.
Vaikka mobiilirobotti osaakin väistää esteitä, se ei välttämättä pysty siirtämään niitä. Tehtaalla tulee siis olla työntekijöitä, jotka ovat perehdytetty mobiilirobotin käyttöön. Ihmisen apua saatetaan tarvita esimerkiksi tilanteessa, jossa robotin reitillä on este eikä kiertoreittiä ole.
Saatat ajatella, että mobiilirobotti on liian haastava ja monimutkainen käyttää. Todellisuudessa useimpien mobiilirobottien käytön opettelu on onneksi nopeaa ja helppoa, ja siihen kannattaakin perehdyttää useampi työntekijä. Robottia ohjelmoidessa sille opetetaan reittejä ja tehtäviä, joita voidaan lisätä ja poistaa tarpeen mukaan. Mobiilirobottia voi siis hyödyntää useaan eri tehtävään tuotannon tarpeiden mukaan.
Robotin järjestelmä voidaan integroida tuotantoon, ja automaation avulla robotti suorittaa tehtäviä halutussa järjestyksessä. Vuorokauden ympäri toimiva robotti hakeutuu itse lataukseen akun ollessa vähissä.
Robotin hankkiminen kannattaa, jos tuotannossa on ihmiselle yksitoikkoisia, toistuvia, kuluttavia ja raskaita tehtäviä. Jos tavoitteena on lisätä tuotantoon tarkkuutta, nopeutta ja tasaista laatua sekä parantaa työhyvinvointia, on robotille varmasti paikkansa. Kannattaa pohtia, mitkä tehtävät robotille voisi ulkoistaa ja missä tehtävissä työntekijöiden potentiaalia voidaan hyödyntää inhimillisemmin.
Riippuen automatisoitavan tehtävän sisällöstä, voimme suositella siihen joko mobiilirobottia, teollisuusrobottia tai cobottia (lue blogitekstimme Yhteistyörobotti vai teollisuusrobotti). Me Probotilla toteutamme juuri sinun tarpeidesi mukaan yksilöidyt robotiikka- ja automaatioratkaisut.
Ota yhteyttä