Mobiliteetti laajentaa robotin käytettävyyttä

Vaikka robotiikka ja automaatio ovat noin yleisesti vieneet sydämemme täysin, on mobiilirobotiikka kuitenkin Se Suurin Intohimomme! Suunnittelemme ja valmistamme erilaisia pyörillä automaattisesti liikkuvia robotteja. Tarjoamme ratkaisuja niin ulko- kuin sisätiloihin sekä erilaisten kuormien kuljettamiseen. Lisäksi integroimme OMRON- ja KUKA-mobiilirobotteja osaksi tuotantoa. Olemme myös Unitree Robotics -robottikoirien jälleenmyyjä Euroopassa.

Toimimme mielellämme kumppaninasi, jos haluat kartoittaa mobiilirobotiikan mahdollisuuksia omassa toiminnassasi.

Tutustu referensseihimme!

Mobiilirobotti pöydällä. Takana näkyy näyttö, jossa on käynnissä esitelmä.

Monipuoliset mobiilirobotit

Vaikuttavaksikin kehuttu valikoimamme

Kustomoidut ratkaisut

Kehitämme ja räätälöimme tarpeisiisi sopivat pyörillä liikkuvat mobiilialustat ulko- ja sisäkäyttöön.

Monipuolinen Dolly™

Dolly™ on kehittämämme kustomoitava mobiilirobotti, joka soveltuu myös logistiikkaratkaisuihin teollisuus-ympäristöissä.

OMRON™ -mobiilirobotit

Toimimme OMRON Certified Partnerina. Valikoimistamme löydät siis myös OMRON™-mobiilirobotit.

KUKA-mobiilirobotit

Lisäksi olemme KUKA Official System Partner. Löydät valikoimastamme myös raskaansarjan KUKA-mobiilirobotit.

Unitree robottikoira

Robottikoiraa voidaan hyödyntää monipuolisesti esimerkiksi sisä- ja ulkologistiikkaan sekä erilaisiin vartiointi-, tarkastus- ja paikannustehtäviin.

Tuodaan robotteihin mobiliteetti!

Meillä on intohimo.

Mielestämme ammatillinen intohimo on onni. Meidän kohdallamme se intohimo on mobiilirobotiikka – tai pitäisikö sanoa MobiiliProbotiikka. Uskommekin, että seuraavan sukupolven robotiikka ja sen tehokas hyödyntäminen perustuu nimenomaan robotin mobiliteettiin.

Mobiilirobotiikka tarkoittaa nimensä mukaisesti sitä, että automaatiolle annetaan mobiliteetti eli liikkuvuus. Näin robotin käytettävyys laajenee huomattavasti entisestään. Äärimmillään käytettävissä on koko ilmatila ja maaperä sekä enenevässä määrin myös vesistöt. Mobiilirobottiin voidaan myös asentaa erilaisia ympäristön havainnointikyvyn mahdollistavia antureita kuten kameroita ja lasereita. Niiden ansiosta mobiilirobotit osaavat väistää esteitä ja ihmisiä.

Aito ja syvä intomme mobiilirobotiikkaan on vaikuttanut vahvasti toimintamme taustalla aina yrityksen perustamisesta lähtien. Intohimomme näkyykin jokapäiväisessä toiminnassamme: Meiltä löytyy useita erilaisia mobiilirobottialustoja, joita hyödynnämme osana asiakkaalle tehtävää konseptointia. Lisäksi olemme mukana kehittämässä eurooppalaista mobiilirobotiikkaa ja osallistummekin aktiivisesti erilaisiin EU-hankkeisiin ja kansainvälisiin robotiikkakilpailuihin pysyäksemme mobiilirobotiikan aallonharjalla. Teemme tiivistä yhteistyötä myös Oulun yliopiston biomimetiikan ja älykkäiden järjestelmien tutkimusryhmä BISG:n kanssa mobiilirobotiikan kehittämiseksi.

Mies seisoo pellolla peltorobotin vieressä.

Sisälogistiikan ratkaisut

Automatisoitu sisälogistiikka

Automatisoidun sisälogistiikan käyttö yleistyy kovaa vauhtia. Robotiikka mahdollistaa tavaran sujuvan ja turvallisen siirtymisen esimerkiksi tuotantotiloissa ja varastoissa. Hyödylliset mobiilirobotit ovatkin suunniteltu optimoimaan ihmiselle raskaita, toistuvia, yksitoikkoisia tai vaarallisia prosesseja myös sisätiloissa toteutuvan logistiikan saralla.

Sisälogistiikka ei tässä yhteydessä tarkoita pelkästään yhden robotin toimintaa, vaan se on täysin oma kokonaisuutensa. Siihen liittyy oleellisesti myös turvallisuus, tehtävänhallinta, tilannekuva sekä integraatio ympäristön kanssa.

 

Tutustu mobiilirobotti Dollyyn

3D-malli mobiilirobotista, joka kuljettaa kolmea koria

Mobiilirobotit ulkokäyttöön

Ulkorobotit

Käytännössä ulkorobotiikka on samankaltaista automaatiota kuin mikä tahansa sisätiloihin toteutettu automaatio. Ulkorobotiikan kannalta oleellisin asia on kuitenkin se, että toiminta tapahtuu vallitsevien sääolosuhteiden armoilla, ja robotti voi joutua liikkumaan haastavassakin maastossa.

Ulkorobotiikkaa voidaan hyödyntää esimerkiksi logistiikassa, peltorobotiikassa ja kriisitehtävissä.

Iso peltorobotti kulkee pellolla. Ihminen kävelee robotin takana ohjaten sitä ohjaimella.

Jalkaisin liikkuva mobiilirobotti

Robottikoira

Robottikoira on neljällä jalalla kävellen, juosten tai jopa tanssien liikkuva mobiilirobotti, jolle syntyy uusia sovelluskohteita jatkuvasti. Sympaattisen ulkomuodon ei kannata antaa hämätä, sillä kyseessä ei suinkaan ole pelkkä lelu. Robottikoiraa voidaan hyödyntää monipuolisesti esimerkiksi sisä- ja ulkologistiikkaan sekä erilaisiin vartiointi-, tarkastus- ja paikannustehtäviin. Jaloilla varusteltu mobiilirobotti pystyy kulkemaan sinnekin, minne renkailla ei pääse.

Lue lisää Robottikoira-sivulta

Robottikoira juoksee asfaltilla

Mobiilirobotiikka FAQ

Ota yhteyttä

Tarvitaanko teillä liikettä niveliin? Soitappa meille!

Maria Ruottinen

Myyntipäällikkö

+358 445571862

Takaisin ylös