Mitä tapahtuu, kun robotiikka kohtaa markkinoinnin, valmistavan teollisuuden ja digitalisaation? Toimitusjohtamme Matti avaa näitä teemoja kolmessa mielenkiintoisessa kevään tapahtumassa.
Kevät 2025 tuo mukanaan ainutlaatuisen mahdollisuuden kurkistaa tulevaisuuteen, kun robotiikan ja tekoälyn vaikutuksia tarkastellaan kolmesta eri näkökulmasta. Näissä asiantuntijatapahtumissa Matti Tikanmäki jakaa näkemyksiä siitä, miten teknologia muovaa työelämää ja avaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Puheenvuoroissa kohtaavat käytännön kokemus, tulevaisuuden visiot ja konkreettiset ratkaisut, joita yritykset voivat hyödyntää jo tänään.
– Robotiikan vallankumous ei ole enää tulevaisuutta. Se on täällä nyt, muuttamassa tapoja joilla teemme työtä, markkinoimme ja valmistamme tuotteita. Kyse on siitä, kuka uskaltaa tarttua uusiin mahdollisuuksiin, toteaa Matti.
Sanoma Get Tomorrow: Robotiikka kohtaa markkinoinnin
Aika & paikka: 10.4.2025, Helsinki
Helsingin Kattilahallissa järjestettävä kutsuvierastilaisuus kokoaa yhteen noin 450 markkinointipäättäjää Suomen suurimmista mainostajista sekä mainos- ja mediatoimistoista.
Matti tarkastelee puheenvuorossaan robotiikan ja tekoälyn kiihtyvää kehitystä sekä niiden vaikutuksia yrityksiin ja kestävään kehitykseen. Erityisesti markkinoinnin ammattilaisille kiinnostavaa on se, miten ihmisen ja koneen vuorovaikutus muuttuu ja millaisia uusia mahdollisuuksia tämä avaa älykkään mainonnan saralla. Lavalla vierailee myös robottikoiramme, joka herättää varmasti huomiota ja keskustelua.
MAKE Flash -webinaari: Näkemyksiä älykkään valmistuksen tulevaisuudesta
Aika & paikka: 16.4.2025, verkossa
MAKE in Finland -yhteisön tiiviissä aamuwebinaarissa Matti kertoo, miten robotiikan ja tekoälyn kiihtyvä kehitys vaikuttaa erityisesti älykkään valmistuksen saralla. Tässä kaikille MAKE:n jäsenille avoimessa tietoiskussa käsitellään:
- Miten ihmisen ja koneen vuorovaikutus muuttuu lähitulevaisuudessa
- Millaisia vaikutuksia robotiikan kehityksellä on yrityksille ja kestävälle kehitykselle
- Konkreettisia esimerkkejä, miten uudet teknologiat auttavat yrityksiä hyödyntämään muutoksen mahdollisuudet
Flash-webinaarin jälkimmäisessä osiossa kuullaan myös Oulun yliopiston Shuai Lin puheenvuoro teemalla ”Robotics training by University of Oulu / Reboot Skills”, joten koko tilaisuuden teema on vahvasti robotiikassa.
DIGI360: Hallittu muutos
Aika & paikka: 7.5.2025, Logomo, Turku (mahdollisuus osallistua myös verkossa)
Turun Logomossa järjestettävä DIGI360-tapahtuma avaa digitalisaation mahdollisuuksia ja uhkia 360 asteen näkökulmasta. Tapahtuman teema ”Tiedä, mitä varoa. Löydä, mitä hyödyntää” kertoo sen kaksoisroolista: auttaa yrityksiä sekä hallitsemaan digimuutoksen riskejä että hyödyntämään sen tarjoamia mahdollisuuksia.
Matin puheenvuoro pureutuu siihen, miten robotiikka ja tekoäly kehittyvät vauhdilla ja vaikuttavat yhä laajemmin eri toimialoille:
- Miten ihmisen ja koneen välinen vuorovaikutus muuttuu?
- Mitä tämä tarkoittaa yrityksille ja kestävälle kehitykselle?
- Miten seuraavan sukupolven teknologiat voivat auttaa yrityksiä ja yhteiskuntaa hyödyntämään muutoksen tarjoamat mahdollisuudet hallitusti?
DIGI360 on maksuton tapahtuma, johon voi osallistua paikan päällä tai verkossa.
Ilmoittaudu mukaan!
🔗 DIGI360-tapahtuman ilmoittautumiseen pääset tästä.
Robotiikka-asiantuntemuksemme myös Ylen Puoli7-ohjelmassa
Kevään tapahtumakalenterin lisäksi olemme päässeet jakamaan näkemyksiämme robotiikasta myös televisiossa. Ylen Puoli7-ohjelma käsitteli 8.4.2025 sitä, miten robotit ovat jo nyt läsnä meidän arjessa.
Matilta pyydettiin haastattelua aiheen taustoittamiseen erityisesti siitä näkökulmasta, miten robotiikka näkyy tämän päivän yhteiskunnassa kuluttajalle ja miten arkemme tulee muuttumaan robotiikan kehittyessä viiden vuoden sisään. Toimitimme Ylelle myös videomateriaalia, joten ohjelmassa vilahtaa ehkä hyvinkin tutun näköisiä robotteja.
Robotiikkaosuus alkaa kohdasta 17:34, ja koko jakso on katsottavissa Yle Areenassa:
🔗 Katso Puoli7-jakson robotiikka-osio Yle Areenassa tästä.

Robotiikka muuttaa työelämää
Miten robotiikka ja tekoäly muuttavat konkreettisesti työn tekemistä? Matin puheenvuorot kevään tapahtumissa avaavat tätä kehitystä käytännönläheisesti. Olemme nähneet, kuinka robotiikka voi esimerkiksi:
- Parantaa tuotannon tehokkuutta ja tarkkuutta merkittävästi
- Vapauttaa ihmisten aikaa rutiinitehtävistä luovaan työhön ja ongelmanratkaisuun
- Tehdä vaarallisista työympäristöistä turvallisempia
- Tukea kestävän kehityksen tavoitteita vähentämällä materiaalihävikkiä ja energiankulutusta
Yksi havainnollistava esimerkki on asiakkaallemme toteuttamamme älykäs robottisolu materiaalihävikin vähentämiseen. Aiheesta voit lukea lisää referensseistämme täältä ja asiantuntijablogistamme tästä.
Probotiikkaa tulevaisuuden työn tueksi
Probotin tavoitteena on tuoda robotiikka osaksi työyhteisöjen arkea tavalla, joka parantaa tehokkuutta, työhyvinvointia ja turvallisuutta. Autamme organisaatioita:
- Tunnistamaan parhaat kohteet robotiikkaratkaisuille
- Sulauttamaan uudet ratkaisut olemassa oleviin järjestelmiin
- Kouluttamaan henkilöstön hyödyntämään uutta teknologiaa
- Kehittämään ratkaisuja jatkuvasti muuttuviin tarpeisiin ja kilpailukyvyn parantamiseen
Ota askel tulevaisuuteen!
Olemme innoissamme mahdollisuudesta jakaa näkemyksiämme robotiikan ja tekoälyn tulevaisuudesta näissä kevään tapahtumissa.
Haluatko tietää, miten robotiikka voisi tuoda lisäarvoa juuri teidän organisaatiollenne?
Tule juttelemaan kanssamme tapahtumissa tai ota suoraan yhteyttä tästä!
Probot Oy – Asiantuntijasi robotiikkaratkaisuihin.