Tytöt ja teknologia

8.7.2021

Lähdimme mukaan Sinä osaat! Tytöt ja teknologia -hankkeeseen, jonka tavoitteena on saada lisää tyttöjä kiinnostumaan teknologian aloista. Tämä on tärkeää, jotta naisten osaaminen olisi laajasti käytössä teknisten innovaatioiden suunnittelussa ja toteuttamisessa. Lisäksi tulevaisuudessa teknologia-alojen yrityksissä olisi riittävä määrä osaavaa työvoimaa ja voisimme Suomessa pysyä teknologisen kehityksen kärjessä.

Lähdimme mukaan Oulun ammattikorkeakoulun ja KoulutusAvain Oy:n yhteistyöhankkeeseen Sinä osaat! Tytöt ja teknologia. Hanke käynnistyi syksyllä 2018 ja sen piti päättyä tämän vuoden syyskuussa, mutta se saikin jatkoaikaa maaliskuuhun 2022 asti. Niinpä mekin ehdimme vielä mukaan. Tarjoamme hankkeen kautta tytöille TET-paikkoja ja tutustumiskäyntejä.

– Seuraavan sukupolven robotiikka vaatii monipuolista osaamista. Meidän on Suomessa saatava myös naiset täysimittaisesti mukaan teknologian kehittämiseen, jotta pysymme alan kehityksen kärjessä, toteaa Probot Oy:n toimitusjohtaja Matti Tikanmäki Oamkin nettisivuilla julkaistussa artikkelissa.

Sinä osaat! Tytöt ja teknologia -hanke

”Tiesitkö, että suomalaiset tytöt ovat PISA-tutkimuksen mukaan maailman toiseksi parhaita matemaattisissa aineissa, mutta ovat OECD-maista kaikkein vähiten kiinnostuneita hakeutumaan tekniikan ja teknologian aloille?” Näin kysytään hankkeen nettisivuilla, ja juuri tätä Sinä osaat! Tytöt ja teknologia -hanke pyrkii muuttamaan.

Hankkeen tavoitteena on vahvistaa tyttöjen luottamusta omaan osaamiseensa lisäämällä tietoa ja positiivisia mielikuvia tekniikan ja teknologian aloista tyttöjen keskuudessa. Tavoitteena on myös, että tulevaisuudessa naisten osaaminen on laajasti käytössä teknisten innovaatioiden suunnittelussa ja toteuttamisessa. Hanke pyrkii myös siihen, että teknologia-alojen yrityksissä on riittävä määrä osaavaa työvoimaa, minkä johdosta teknisten innovaatioiden laatu ja määrä nousevat.

Käytännössä hanke järjestää Oulun ja Kainuun alueen tytöille teknologiatyöpajoja ja TET-paikkoja teknologian parissa sekä täydennyskoulutusta opetus- ja ohjaushenkilöstölle. Lisäksi hanke rakentaa tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden huomioivaa opetus- ja ohjausmateriaalia yhdessä kohderyhmän kanssa.

Tutustu hankkeeseen lisää:

Tutustu myös näihin kirjoituksiin:

Takaisin ylös