Mediatiedote: Oululainen robotti-innovaatio ensiesittelyssä Teknologia 23 -messuilla!

2.11.2023

Mobiilirobotti Dolly kuvattuna kolmesta eri suunnasta.

Mobiilirobotti Dollyn suunnittelussa on otettu huomioon se, että tarvittavien lisäosien liittäminen ja yhteistoiminta onnistuu. Se on myös täydellinen ratkaisu, kun taritaan robottikäsivartta, kuten kuvassa näkyvää yhteistyökumppanimme Kinovan mallia.

Teknologia 23 -messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 7.-9.11.2023. Oululainen robotiikan asiantuntijayritys Probot Oy esittelee tapahtuman avauspäivänä ensimmäisen oman mobiilirobottinsa, logistisia haasteita ratkovan Dollyn.

Teknologia 23 on Pohjoismaiden johtava teollisuustapahtuma ja tulevaisuuden suunnannäyttäjä. Probot Oy:n pitkäjänteisen tuotekehitystyön lopputuloksena syntynyt mobiilirobotti Dolly™ on tapahtumassa ensiesittelyssä.

Dollyn lanseeraustilaisuus pidetään Probot Oy:n osastolla 7c140 messujen avauspäivänä tiistaina 7.11. klo 9.30.

– Ensiesittelyssä on nyt siis maailman paras oululainen mobiilirobotti. Osastollamme pääsee näkemään käytännössä, miten monipuolinen ja ketterästi liikkuva alusta Dolly™ oikeasti on. Sille rampit ja kynnyksetkään eivät ole liian iso haaste. Dolly™ on räätälöitävissä moniin eri tarkoituksiin ja se soveltuu erilaisiin logistiikkaratkaisuihin. Myös tarvittavien lisäosien liittäminen ja yhteistoiminta onnistuu, Probot Oy:n toimitusjohtaja Matti Tikanmäki kertoo.

Tikanmäki pitää tapahtumassa puheenvuoron mobiilirobotiikasta Robotic Stagella torstaina 9.11. klo 10.30. Puheenvuorossa keskitytään mobiilirobotiikkaan osana tulevaisuuden teollisuuden ratkaisuja.

– Vuosi 2024 tulee monella tavalla olemaan mobiilirobotiikan vuosi. Sen lisäksi, että Probot Oy tuo nyt markkinoille oman mobiilirobottituotteen, maailmanlaajuisesti ensi vuonna julkaistaan lukuinen joukko erittäin mielenkiintoisia käveleviä ja pyörillä liikkuvia robotteja – niin ulko- kuin sisäkäyttöön.

Probot Oy:n osastolla pääsee keskustelemaan myös alan muista ajankohtaisista aiheista teollisuusroboteista automaatioon.

– Meillä on monipuolisesti kokemusta hyvinkin erilaisista ratkaisuista. Ratkomme mielellämme aiheeseen liittyviä haasteita. Tervetuloa osastollemme, jossa kahvin tuoksu sekoittuu innovaatioihin, Probot Oy:n myyntipäällikkö Maria Ruottinen kuvaa.

Teknologia 23 -messuilla voi nähdä Dollyn toiminnassa sekä liittyä keskusteluun tulevaisuuden logistiikasta ja teknologiasta.

Valkoinen käsivarrellinen mobiilirobotti, jonka takana seisoo hymyilevä mies. Miehen paidassa pinkki Probot-logo.
Mobiilirobotti Dolly™ on oululainen innovaatio ja pitkän tuotekehitystyön tulos. Probot Oy:n ohjelmistokehittäjä Aki Panuma on vakuuttunut siitä, että mobiilirobotiikka tulee olennaisesti vaikuttamaan tulevaisuuden työelämään.

Probot Oy on oululainen robotiikan edelläkävijä Suomessa. Dolly™ on yksi esimerkki yrityksen sitoutumisesta teknologian tulevaisuuteen. Vuonna 2006 perustetulla asiantuntijayrityksellä on vankka kokemus erilaisista teollisuuden robottisoluista sekä mobiili- ja yhteistyörobottiratkaisuista.

Lisätietoja:
Matti Tikanmäki, toimitusjohtaja, Probot Oy
+358 44 3333 439
matti.tikanmäki@probot.fi
www.probot.fi

Painokelpoinen kuva median käyttöön sekä mediatiedote:
https://drive.google.com/drive/folders/1-6x_o9GRA-qrlXHhsqeNZwP1Pg_M6kal?usp=sharing

Tutustu myös näihin kirjoituksiin:

Takaisin ylös