Tytöt ja teknologia

Lähdimme mukaan Sinä osaat! Tytöt ja teknologia -hankkeeseen jonka tavoitteena on saada lisää tyttöjä kiinnostumaan teknologia aloista. Tämä on tärkeää, jotta naisten osaaminen olisi laajasti käytössä teknisten innovaatioiden suunnittelussa ja toteuttamisessa, tulevaisuudessa teknologia-alojen yrityksissä olisi riittävä määrä osaavaa työvoimaa ja jotta voisimme Suomessa pysyä teknologisen kehityksen kärjessä. Hankeen kautta tarjoamme tytöille TET-paikkoja ja tutustumiskäyntejä.

 

Lähdimme mukaan Oulun ammattikorkeakoulun ja KoulutusAvain Oy:n yhteistyö hankkeeseen Sinä osaat! Tytöt ja teknologia. Hanke käynnistyi syksyllä 2018 ja sen piti päättyä tämän vuoden syyskuussa mutta sai jatkoaikaa maaliskuuhun 2022 asti ja niinpä mekin ehdimme vielä mukaan. Tarjoamme hankkeen kautta tytöille TET-paikkoja ja tutustumiskäyntejä.

Seuraavan sukupolven robotiikka vaati monipuolista osaamista. Meidän on Suomessa saatava myös naiset täysimittaisesti mukaan teknologian kehittämiseen, jotta pysymme alan kehityksen kärjessä!, toteaa Probot Oy:n toimitusjohtaja Matti Tikanmäki Oamkin nettisivuilla julkaistussa artikkelissa.

 

Sinä osaat! Tytöt ja teknologia -hanke

”Tiesitkö, että suomalaiset tytöt ovat PISA-tutkimuksen mukaan maailman toiseksi parhaita matemaattisissa aineissa, mutta ovat OECD-maista kaikkein vähiten kiinnostuneita hakeutumaan tekniikan ja teknologian aloille?” kysytään hankkeen nettisivuilla. Tämän Sinä osaat! Tytöt ja teknologia -hanke pyrkii muuttamaan.

Sinä osaat! Tytöt ja teknologia

Kaksi Probot Oy:n kesätyöntekijää Elli Heikkinen ja Ella Anttila robottikoiran kanssa.

Hankkeen tavoitteena on vahvistaa tyttöjen luottamusta omaan osaamiseensa lisäämällä tietoa ja positiivisia mielikuvia tekniikka- ja teknologia-aloista tyttöjen keskuudessa. Tavoitteena on myös, että tulavaisuudessa naisten osaaminen on laajasti käytössä teknisten innovaatioiden suunnittelussa ja toteuttamisessa ja että teknologia-alojen yrityksissä on riittävä määrä osaavaa työvoimaa, minkä johdosta teknisten innovaatioiden laatu ja määrä nousee.

Käytännössä hanke järjestää Oulun ja Kainuun alueen tytöille teknologiatyöpajoja ja teknologia-TET-paikkoja ja opetus- ja ohjaushenkilöstölle täydennyskoulutusta. Lisäksi hanke rakentaa tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden huomioivaa opetus- ja ohjausmateriaalia yhdessä kohderyhmän kanssa.

 

Tutustu hankkeeseen lisää: https://www.sinaosaat.fi/

Artikkeli Oamkin nettisivuilla (sisältää myös kesätyöntekijöidemme Ellin ja Ellan sekä työntekijämme Roosa kommentit): https://www.oamk.fi/fi/oamk/ajankohtaista/oamkin-uutiset/tekniikka-tutuksi-tytoille-TET-paikkojen-avulla