Liila-infotaulut

Tämän vuoden aikana on Oulun katukuvaan ilmestynyt kahdeksan uutta Liila-infotaulua, joiden ohjelmiston me olemme tehneet. Järjestelmällä, joka pilotoitiin viime vuonna yhdellä taululla, lasketaan kevyenliikenteen käyttömääriä.

Kotikuntamme Oulu on juuri valittu vuoden 2020 pyöräilykunnaksi. Oulussa onkin panostettu paljon pyöräilyyn muun muassa baanaverkon toteuttamisessa sekä talvikunnossapidon jatkuvassa ja ennakkoluulottomassa kehittämisessä. Nyt Oulun yhdyskunta- ja ympäristöpalveluiden ja Oulun Energia Urakointi Oy:n kehittämällä järjestelmällä tehdään kevyenliikenteen väylistä entistä houkuttelevampia ja niiden käyttäjiä palvelevampia.

 

Kulkijamäärä 5.12.2020 klo12:40. Kuva: Roosa Hyvärinen

 

Liila-infotaulut näyttävät kuluvan päivän ja vuoden aikana kyseisellä kevyenliikenteen väylällä liikkuneiden kävelijöiden ja pyöräilijöiden määrät sekä antaa tämän tiedon lisäksi liikkujalle ajankohtaista tietoa esimerkiksi reittien kunnossapidosta ja säästä. Kaupungille taulut antavat mahdollisuuden kerätä reaaliaikaista tietoa kevyenliikenteen kulkuväylien käyttöasteesta ja sen muutoksista pidemmällä aikavälillä. Tätä dataa voidaan sitten hyödyntää väylien kehittämiseen.

Teimme alihankintana Oulun Energia Urakointi Oy:lle infotaulujen ohjelmiston, johon toteutimme myös kommunikoinnin kaupungin tiedonkeruujärjestelmän kanssa.

 

Aiheesta lisää:

https://www.kaleva.fi/oulu-saa-suomen-ensimmaisen-pyorailijoiden-ja-kave/2975411

https://www.oulunenergia.fi/blogi/liila-informoi-liikenteessa-mika-ihmeen-liila

https://www.poljin.fi/fi/uutiset/2020/11/25/eihan-moottoritietakaan-kavenneta-oulu-vuoden-2020-pyorailykunta

https://www.ouka.fi/oulu/kaupunkisuunnittelu/ajankohtaista/-/asset_publisher/sWkkC4sogEnh/content/oulu-on-vuoden-2020-pyorailykunta/50266

 

Löydät meidät myös täältä: