Avoimet ovet -tapahtuma oli menestys!

25.5.2023

Uuden hallin avajaisia ja Avoimet ovet -tapahtumaa vietettiin 17.5.2023.

Juhlistimme uuden hallimme avajaisia Avoimet ovet -tapahtuman merkeissä toukokuun puolivälissä Kempeleessä. Tapahtuma oli kaikille avoin ja suunnattu teknologiasta, robotiikasta, automaatiosta ja virtuaalitodellisuudesta kiinnostuneille. Saimme Avoimiin oviin mukaan myös useita yhteistyökumppaneitamme. Päivä oli täynnä mielenkiintoisia keskusteluita, ihania kohtaamisia, suussa sulavaa kakkua ja hyvää fiilistä. Pakko myöntää, että odotuksemme ylittyivät!

Mies seisoo mikrofoni kädessään. OIkealla puolella pinkkejä ja valkoisia ilmapalloja. Vasemmalla kaksi miestä. Taustalla näkyy lisää ihmisiä, kierreportaat ja pöytiä.
Tapahtumassa mikin varteen tarttuivat oman tiimimme Janit. Karaokeen ei tällä kertaa kuitenkaan annettu lupaa, vaan Janit käärivät hihat juontohommia varten. Tarkkakorvaisimmat taisivat kuitenkin kuulla Rytkön Janin laulua päivän aikana muutamaankin otteeseen.

Ajatus Probotin ensimmäisen Avoimet ovet -tapahtuman järjestämisestä alkoi kyteä tiimimme keskuudessa jo yli vuosi sitten. Kun uuden kokoonpanohallin rakentaminen pääsi Kempeleessä hyvään vauhtiin, alkoi tuntua itsestään selvältä, että tapahtumaa tultaisiin viettämään uudella hallillamme Zatelliitissa. Samalla tarjoutui oiva mahdollisuus juhlistaa myös uuden hallin avajaisia. Päiväksi valikoitui helatorstaita edeltävä keskiviikko 17.5.2023.

Etualalla naisen sivuprofiili, jolla kädessä kännykkä. Kännykän näytöllä näkyy kuva kolmesta miehestä. Taustalla näkyy yksi miehistä, jonka kuva näytöllä on.
Roosa välitti Probotin Instagram-tilille tapahtuman tunnelmia pitkin päivää tarinoiden muodossa. Partnerimme OMRON ei onneksi pinkaissut pakoon kameran lähestyessä.

Hallin avajaisten lisäksi tapahtuman tarkoituksena oli tarjota kaikille asiasta kiinnostuneille mahdollisuus tutustua uusimpiin teknologioihin pienellä kynnyksellä, koota robotiikkaintoilijoita yhteen sekä tuoda esille robotiikan mahdollisuuksia ratkaista työelämän haasteita monilla aloilla.

– Esittelimme ja demosimme tapahtumassa omia robotiikkaratkaisujamme. Vierailijat pääsivät päivän aikana tutustumaan mm. virtuaalitodellisuuteen, yhteistyörobotteihin sekä monenlaisiin mobiilirobotteihin aina robottikoirasta valtavaan peltorobottiin. Paikalla oli omien asiantuntijoidemme lisäksi myös yhteistyökumppanimme Omron, Cajo Technologies, Sick, Oulun yliopisto sekä Centria-ammattikorkeakoulu. Ohjelmaan kuului myös avajaisseremonia juhlapuheineen, kippistelyineen ja kakkukahveineen, markkinoinnin ja tapahtumajärjestelyiden parissa työskentelevä Roosa Hyvärinen kertoo hymyillen.

Monta erilaista ja eri kokoista pyörillä liikkuvaa robottia sekä kaksi erilaista robottikoiraa. Taustalla ihmisiä.
Tapahtumassa oli mahdollisuus tutustua mm. monenlaisiin mobiilirobotteihin ja päästä itse kokeilemaan robottikoiran ohjausta.

Probotin toimitusjohtaja Matti Tikanmäki sai päivästä kiitosta monelta taholta.

– Tapahtumaa pidettiin mielenkiintoisena ja sopivan rentona. Vierailijoita riitti koko päiväksi, ja yhteensä kävijöitä kertyi reilut satakunta. Kokemus oli myös tiimille palkitseva. Oli hienoa koota ensimmäistä kertaa näytille monenlaista tekemäämme projektia ja nähdä siinä samalla konkreettisesti, mitä kaikkea sitä onkaan saatu aikaan.

Haluamme lämpimästi kiittää kaikkia tapahtumaan osallistuneita vierailijoita ja yhteistyökumppaneita.

Toivottavasti tapahtuman mahtava tunnelma välittyy osittain myös näiden kuvien kautta.

Kolme hymyilee miestä seisoo roll up -mainosten edessä. Kaikilla on kädessä pinkki kahvikuppi.
Certified Partnerimme OMRON esitteli tapahtumassa mm. yhteistyö- ja mobiilirobottiratkaisujaan. Henrin, Vesan ja Samin kanssa poristessa hymy oli kaikilla herkässä.
Hymyilevä nainen seisoo roll up -mainosten edessä.
Yhteistyökumppanimme Cajo Technologies Oy:ta tapahtumassa edusti aurinkoinen Jasmina.
Mies seisoo valkoisen pöydän takana roll up -mainosen vieressä. Taustalla portaat ja hyllyjä.
Yhteistyökumppanimme Sick pääsi onneksemme myös mukaan tapahtumaan puolilta päivin. Artulla oli mukanaan turvademolaite.
Pöydällä on kannettavia tietokoneita, joiden takana seisoo kolme hymyilevää miestä ja pöydän vieressä yksi mies.
Pitkäaikainen yhteistyökumppanimme Centria-ammattikorkeakoulu esitteli tapahtumassa erilaisia mobiilirobotteja. Antin, Sakarin ja Teron seuraksi yhteiskuvaan pääsi myös Sickin Arttu.
Mies on kyykyssä ison robottikoira vieressä. Hänellä on toisessa kädessä koirakuppi, jossa on ruuveja. Toisella kädellä ojentaa ruuvia robottikoiran selässä olevaa käsivarsirobottia kohti.
Yhteistyökumppanimme Tarraserif yllätti meidät täysin! He lahjoittivat Mestariksi kutsumallemme Unitree B1 -robottikoiralle oman tuunatun ruokakupin, jonka olivat ajattelevaisesti täyttäneet perinteisten raksujen sijaan muttereilla. Mestari ei kieltäytynyt Jonin tarjoamista herkkupaloista.
Robottikoira näkyy osittain kuvan oikeassa reunassa. Etualalla koiran ruokakuppi, joka on täynnä ruuveja.
Suuri kiitos Tarraserif Mestarin omasta kupista sekä Mestarin taidokkaasta brändimme mukaisesta teippauksesta!
Hymyilevä nainen ja kaksi miestä seisovat pinkin roll up -mainoksen edessä. Miehet kättelevät ja toisella on kädessä kukkakimppu.
Oli ihana saada vierailulle myös Kempeleen kunnan elinvoimajohtaja Miia Marjanen ja kunnanjohtaja Tuomas Lohi. Lämmin kiitos kauniista kukkakimpusta.
Kuvan läpi kulkee nauha, jota mies pitää kiinni toisesta päästä. Toinen mies seisoo sakset kädessään ja on leikkaamassa nauhaa poikki. Taustalla ilmapalloja.
Tapahtumassa pidettiin puolilta päivin uuden hallin avajaisseremonia. Kuten asiaan kuuluu, Matti sai kunnian leikata nauhan seremonian kunniaksi. Samassa yhteydessä kuultiin myös Matin puhe, kippisteltiin kuplivalla ja herkuteltiin täytekakulla. Matti muistutti puheessaan, että jos havahdut jonkin asian äärellä pohtimaan ”voisikohan tämänkin tehdä robotilla”, tiedät keneen ottaa yhteyttä.
Mies istuu pinkin jumppapallon päällä tietokoneen edessä selkä kameraan. Vieressä toinen mies kyykyssä ja kolmas seisoo. Etualalla robotti.
XR-velhomme Oopee järjesti tapahtumaan oman nurkkauksen virtuaalitodellisuudelle. VR-pisteellä pääsi tutustumaan konkreettiseen esimerkkiin siitä, miten lisättyä todellisuutta olisi mahdollista hyödyntää robotiikassa. Tapahtumassa pääsi perehtymään myös mm. virtuaalisesti KUKA:n deltarobotin sisältämään soluun, yhteistyörobotteihin, omiin mobiilirobotteihimme sekä Oulun yliopiston biomimetiikan ja älykkäiden järjestelmien tutkimusryhmä BISG:n esittelemiin mobiilirobotteihin.
Etualla pyörillä varustettu mobiilirobotti. Robotin takana seisoo lippalakki päässä mies, jonka toisessa kädessä ohjain. Taustalla näkyy iso pyörillä varusteltu mobiilirobotti.
Mobiilirobottieksperttimme Kari pääsi esittelemään tapahtumassa omia mobiilirobottiratkaisujamme. Mobiilirobotiikka onkin Se Suurin Intohimomme!
Etualalla pinkki roll up -mainos, jossa robotiikkaa. Taustalla kahvipöytä ja kukkia.

Probot Oy – Asiantuntijasi robottiikkaratkaisuihin.

Takaisin ylös