Lavausrobottisolu

Teollisuusrobotti tarttumassa nostamaan hihnalta levypinoja.

Lavausrobottisolu sisältää KUKA KR 120 lavausrobotin, sovellukseen räätälöidyn tarttujan, rullakuljettimen sekä tarratulostimen ja -aplikaattorin. Solu toteutettiin Pattijoen Kalustetekniikka Oy:lle kalustelevypakettien palletointiin.

Robotti nostaa muoviin käärityt kalustelevypaketit rullakuljettimelta ja kokoaa ne lavoille. Solussa on kaksi lavapaikkaa. Solu on suojattu turva-aidalla ja valoverholla, mikä mahdollistaa lavojen helpon vaihdon ahtaassa tilassa.

Tarttujassa on neljä UniGripper alipainetarttujaa, joista ulommaisia on mahdollista liikutella kalustepakettien koon mukaan. Tarroittajana toimii Hermes Q tarratulostin ja -applikaattori, joka tulostaa tarran ja liimaa sen kalustelevypaketin pintaan.

Probot Oy vastasi myös käyttöliittymän suunnittelusta ja toteutuksesta. Käyttöliittymä suunniteltiin asiakkaan toiveiden mukaan hyödyntämään viivakoodinlukijaa ajossa olevien tuotteiden valitaan.

”Robotin ansiosta pakkaamosta lähtee nyt paljon siistimpiä komponenttipinoja, joissa kaikki kulmat ovat kohdillaan. Kulmasuojat on nyt paljon helpompi asentaa, kun pinot ovat suoria. Ovathan tällaiset siistit ja tasaiset pinot myös mukavampi lähettää asiakkaalle.”

-Satu Soronen, Pattijoen Kalustetekniikka
KUKA Teollisuusrobotti kasaa levypinoja

Pidemmän asiakastarinan voit lukea blogistamme.

Tutustu myös näihin referensseihin:

Kuvassa kaksi teollisuusrobottia aidatussa tilassa.

Robottisolu koneistuskeskuksen panostukseen

Konepalvelu

Hitsausratoja virtuaalitodellisuuden ja haptisten hanskojen avulla

EU-hanke: EDISON

3D-malli aidatusta robottisolusta

Robottisolu automaattiajoon ja kappaleen käsittelyyn

Esikäsittelysolu

Takaisin ylös