Modulaarinen kappaleenkäsittelysolu

Automaatiotyöpiste, jossa valkoinen SCARA-robotti on asetettu metalliselle alustalle. Pöydällä on riveissä erilaisia osia, kuten kartonkiputkia ja muovikappaleita, sekä laitteita, joissa on varoitusmerkintöjä. Taustalla näkyy lasinen suojaseinä ja muita teollisuuslaitteita.

Toteutimme asiakkaallemme tehokkaan ja luotettavan robottisolun käsittelemään erilaisia radiotaajuusteknologiaan (RFID ja NFC) perustuvia tunnisteita.

Katso video robottisolusta toiminnassa.

Tehokas kappaleiden syöttö ja käsittely

RFID-tunnisteiden käsittelysolu on varustettu hissisiiloihin perustuvalla kappaleiden syöttöjärjestelmällä, joka mahdollistaa tunnisteiden tehokkaan käsittelyn. Prosessi alkaa, kun operaattori lataa tunnisteet siiloihin. Tämän jälkeen käyttäjä tekee tilauksen haluamalleen tuotteelle. Järjestelmä analysoi tilauksen, ja syöttölaite nostaa tuotteet yksi kerrallaan robotin noudettavaksi.

RFID-tunnisteiden tarkka poiminta ja visuaalinen tarkastus

Solun SCARA-robotti on optimoitu tarkkaan poiminta- ja sijoitustehtävään sekä varustettu tunnisteiden käsittelyyn soveltuvalla tarttujalla. Robotti poimii tunnisteen ja vie sen värisensorille, jossa tarkistetaan tuotteen oikea suuntaus. Väärin suunnatut tunnisteet poistetaan tässä vaiheessa.

RFID-koodaus, lasermerkintä ja pakkaus

Kun tuote on läpäissyt visuaalisen tarkastuksen, se ohjelmoidaan erityisillä RFID-kirjoituslaitteilla. Onnistuneen koodauksen jälkeen tuote siirtyy lasermerkintään, jonka jälkeen robotti kuljettaa seen pakkaukseen. Jos koodaus tai testaus epäonnistuu, tunniste asetetaan viallisten tuotteiden säiliöön.

”Asiakkaalla oli aiemmin käytössä vanha, paineilmaan perustuva laite RFID-tunnistimien käsittelyyn, eikä laite ollut toimintavarma. Uusi robottisolu yksinkertaisti ja modernisoi työvaiheen, mikä paransi huomattavasti luotettavuutta sekä vähensi tarvetta jatkuvaan valvontaan.”

Automaatiotyöpiste, jossa valkoinen SCARA-robotti on asetettu metalliselle alustalle. Pöydällä on riveissä erilaisia osia, kuten RFID-tunnisteiden paikat, kartonkiputkia ja muovikappaleita, sekä laitteita, joissa on varoitusmerkintöjä. Taustalla näkyy lasinen suojaseinä ja muita teollisuuslaitteita.

Edistynyt käyttöliittymä ja älykäs pakkausjärjestelmä

Robottisolu on varustettu ohjelmoitavalla logiikalla (PLC). Probot Oy:n suunnittelema edistynyt käyttöliittymä ilmoittaa koneenkäyttäjälle kaikki tarvittavat tilannetiedot robottisolusta. Se antaa tietoa muun muassa RFID-tunnisteiden käsittelystä ja tuotepakkausten reaaliaikaisesta tilasta.

Älykäs, tilausnumeron mukainen pakkausjärjestelmä mahdollistaa useiden tilausten käsittelyn automaattisesti peräkkäin, jolloin käyttäjä voi asettaa tilauksia puskuriin, ja robottisolu pakkaa ne tehokkaasti järjestyksessä. Tämä ei ollut mahdollista vanhalla koneella.

SCARA-robotti metallisella alustalla. Pöydällä on riveissä erilaisia osia, kuten RFID-tunnisteiden paikat.

Monipuoliset jatkokehitysmahdollisuudet

Robottisoluratkaisu on suunniteltu erityisesti vastaamaan asiakkaan tarpeita RFID-tunnisteiden käsittelyssä, ja asiantunteva suunnittelu varmistaa sen luotettavuuden ja korkean suorituskyvyn.

Robottisolun ratkaisumallia voidaan hyödyntää erilaisiin sovelluksiin jatkokehityksen avulla, mikä tekee siitä monipuolisen ja skaalautuvan ratkaisun tulevaisuuden tarpeisiin eri teollisuuden aloille:

  • Kooltaan kompakti robottisolu vie tuotantolaitoksissa lattiatilaa vain vähän. Se on helppo siirtää, jos tuotantoon tulee muutoksia. Lisäksi solu on mukautettavissa kooltaan ja toiminnoiltaan optimaalisesti tilaa ja toiminnallisia tarpeita vastaaviksi.
  • Solussa on mahdollista käyttää monenlaisia robotteja, minkä ansiosta toimintoja voidaan räätälöidä laajasti erilaisiin tarpeisiin.
  • Solu on suunniteltu toimimaan usean eri syöttöjärjestelmän kanssa.
  • Robottisolukonseptia voidaan käyttää monenlaisen pienen tuotteen valmistukseen, eikä se aseta erityisvaatimuksia käsiteltäville komponenteille. Ainoa rajoite on kappaleiden fyysinen koko. Tämän vuoksi se on ihanteellinen lukuisille sovelluksille.

Sovelluskohteet ja käyttötarkoitukset

  • Erilaisten kappaleiden käsittely
  • Kokoonpano
  • Mittaus ja testaus
  • Annostelu
  • Lasermerkintä
  • Suuntaus- tai laatutarkastus

Robottisolusta voit lukea lisää asiantuntijablogistamme täältä.

Probot Oy.n asiantuntija tarttumassa robottisolun sisällä robotin edessä olevaan kartonki rullaan.

Tutustu myös näihin referensseihin:

Teollisuusrobotti tarttumassa nostamaan hihnalta levypinoja.

Robottisolu kalustelevypakettien palletointiin

Lavausrobottisolu

Kuvassa kaksi teollisuusrobottia aidatussa tilassa.

Robottisolu koneistuskeskuksen panostukseen

Konepalvelu

Hitsausratoja virtuaalitodellisuuden ja haptisten hanskojen avulla

EU-hanke: EDISON

Takaisin ylös