Mobiilirobotit

Erilaisten pyörillä liikkuvien mobiilirobottien valmistaminen on tärkeä osa Probot oy:n toimintaa. Meiltä löytyy ratkaisuja pellolle, sisätiloihin ja erilaisten kuormien kuljettamiseen. Alla on esitelty muutamia integrointikohteita ja projekteja, joissa on keskiössä mobiilirobotiikan softan ja mekaniikan osaamisemme. Teemme kaupallisten alustojen integrointia ja rakennamme myös custom-ratkaisuja erilaisiin mobiilirobottitarpeisiin.

Omron LD90

 

Integroimme Omronin mobiilirobotin hoitamaan tehtaan logistiikkaa testauksen ja tuotannon välillä. Robotti kuljettaa kärryjä, joihin materiaalit kuormataan varastossa. Kärryille on merkattu erilliset nouto- ja jättöpisteet, joiden välisen logistiikan robotti hoitaa itsenäisesti. Mobiilirobotin käyttöliittymä toteutettiin asiakkaan toiveiden mukaisesti. Robotille valitaan halutut tehtävät, jotka se toimittaa sille annetussa järjestyksessä. Mobiilirobotti väistää esteet ja kiertää hankalat paikat matkan varrella sille opetetun kartan ja määriteltyjen kulkualueiden puitteissa.

Solun osat ja teknologiat
- Robotti: Omron LD90 cart transporter
- Kärryt: customointi Probot Oy
- Käyttöliittymä ja käyttöönotto: Probot Oy

Kustomoitu mobiilirobotti

 

Yksi valmistamistamme räätälöidyistä mobiilirobottialustoista on tutkimuskäytössä valtion teknologian tutkimuskeskuksella. Robotti on suunniteltu liikerata- ja reittitutkimusta varten. Robottia on käytetty ja käytetään erilaisten liikuteltavien teknologioiden tutkimisessa ja testaamisessa. Lisäksi robottialustaan integroidun Schunk GmbH:n käsivarren avulla on tehty voimaohjauksen tutkimusta ja kehitystä. Robotti on varustettu asiakkaan tarpeen mukaisella ROS-rajapinnalla, jonka myötä se on helposti muunneltavissa ja käyttöönotettavissa eri sovelluksiin.

Solun osat ja teknologiat:
-Mobiilirobotin pohjana Probot Oy:n kehittämä mobility module (2 kpl) sisältäen moottoriohjaimet, akut ja ROS-rajapinnan.
-Runko RST
-Schunk käsivarsi, force control voimaohjaus
-Hyötykuorma 250 kg

Rinki™

 

Rinki™ - robotti on pienviljelyn toistuvien työvaiheiden automaattiseen hoitoon kehitetty laitteisto. Se on kehitetty osana EU-projekteja, joissa on ollut mukana iso joukko kansainvälisiä partnereita. Robotti viljelee itsenäisesti ympyrän mallista alaa ja ensimmäiset Rinki-robotit ovat käytössä Probot Oy:n Haapajärven koetilalla kesäkausina. Kahdella pyörällä liikkuva mobiilirobotti pyörittää ristikkopalkkia keskipisteen ympäri ja ohjaa palkkiin kiinnitettyjä työkaluja palkkia pitkin sekä korkeussuunnassa. Tällä tekniikalla saadaan hoidettua autonomisesti koko ympyränmallinen viljelyala. Rinkiin on integroitavissa eri työkaluja koko alan kattavia tutkimus- tai työvaiheita varten.

Solun osat ja teknologiat:
- Robottiyksikkö pyörillä
- Keskipilariin kiinnitetty ristikkopalkki
- Työkalun alaslaskumekaniikka
- Demolaitteen työkalut: Istutuslaite ja hara
- Ohjaus Beckhoff

5G mobiilirobotti

 

Probot oy:n rakentamiin mobiilirobottimoduleihin perustuva pyörillä liikkuva robottialusta varustettiin Kinova roboticsin käsivarrella ja sitä demottiin 5G-verkon esittelyssä Oulussa. Erityistarpeisiin uusiin kohteisiin ja kokeiluihin sovelletut mobiilirobottiratkaisut löytyy meiltä!

Ota yhteyttä

Nimi (*)
Sähköposti (*)
Puhelinnumero (*)
Aihe
Viesti