Robottisolut

Teemme robottisoluja eri teollisuuden aloille. Kokonaisuuden suunnittelu, työkalujen suunnittelu ja valmistus sekä vahva ohjelmisto-osaaminen mahdollistavat monipuolisten projektien tekemisen. Rakennamme tarvittavan automaation robotin ympärille, teemme räätälöidyt käyttöliittymät ja toteutamme ohjauksen asiakkaan tarpeiden mukaan.

- Robotin valinta sovelluksen mukaan: Teollisuusrobotit, yhteistyörobotit
- Robottiohjelmointi: KUKA, ABB, Fanuc, Motoman, Omron, Universal robots jne.
- Tarttujien suunnittelu ja valmistus
- Konenäkösovellukset; paikoitus, tuotteen tarkistus jne.
- Oheislaitteiden integrointi; työstökoneet, muut tuotantolaitteet sekä niiden automatisointi ja ohjaaminen

Lavausrobottisolu

 

Lavausrobottisolu sisältää KUKA KR 120 lavausrobotin, sovellukseen räätälöidyn tarttujan, rullakuljettimen sekä tarratulostimen ja -aplikaattorin. Solu toteutettiin Pattijoen Kalustetekniikka Oy:lle kalustelevypakettien palletointiin. Robotti nostaa muoviin käärityt kalustelevypaketit rullakuljettimelta ja kokoaa ne lavoille. Solussa on kaksi lavapaikkaa. Solu on suojattu turva-aidalla ja valoverholla, mikä mahdollistaa lavojen helpon vaihdon ahtaassa tilassa. Tarttujassa on neljä UniGripper alipainetarttujaa, joista ulommaisia on mahdollista liikutella kalustepakettien koon mukaan. Tarroittajana toimii Hermes Q tarratulostin ja -aplikaattori, joka sekä tulostaa tarran että liimaa sen kalustelevypaketin pintaan. Probot Oy vastasi myös käyttöliittymän suunnittelusta ja toteutuksesta. Käyttöliittymä suunniteltiin asiakkaan toiveiden mukaan hyödyntämään viivakoodinlukijaa ajossa olevien tuotteiden valitaan.

Solun osat ja käytetyt teknologiat
- Robotti: KUKA KR 120 R3200 PA
- Ohjaus: Beckhoff TC3
- Käyttöliittymä ja tarttuja: Probot Oy
- Tarratulostin ja -aplikaattori: cab Hermes Q

 

Konepalvelu

 

Tämä toteuttamamme robottisolu sisältää kaksi KUKA-robottia, KR210 ja KR 16, jotka yhteistyössä panostavat ja purkavat koneistuskeskukseen menevät jigit. Isompi robotti hoitaa kappaleiden liikuttamisen ja pienempi ruuvaa jigin lukot kiinni ja auki. Robottisolu toimii Sähkö-Rantekilla osana Fastemsin automaattivarastoa. Lavojen pyöritys ja liikutus sekä kommunikointi FMS-järjestelmän kanssa tehtiin myös Probotin toimesta. Lisäksi teimme soluun konenäkötarkastuspisteen aihioiden ulkomuodon ja -mittojen tarkistukseen. Solun toiminnallisuuksiin kuuluu lavalta poiminnan, CNC-koneen jigiin panostamisen ja purkamisen lisäksi konenäkötarkastus ja hylättyjen aihioiden erottelu.

Solun osat ja käytetyt teknologiat
- Robotit: Kuka KR 210 R3100, Kuka KR 16 R2100
- Ohjaus: Beckhoff Twincat 3
- Käyttöliittymä: Probot oy
- Konenäkötarkastus: Basler kamera, Matrox konenäköohjelmointi

Esikäsittelysolu

 

Toimittamassamme esikäsittelysolu-kokonaisuudessa robotti (Kuka KR10) käyttää raepuhalluskammiota ja pinnoitusyksikköä pyörityspöydän avulla. Robotti poimii kappaleet tärymaljoilta ja asettaa ne pyörityspöydän jigeihin. Pöydän sylinterit työntävät kappaleet vuorollaan käsittelyyn. Muokkasimme kaapit ja täryt automaattiajoon ja viiden erilaisen kappaleen käsittelyyn. Toimitus sisälsi kaiken suunnittelusta hankintoihin, kammioiden ja täryjen muokkaukseen, työsyklin ja käyttöliittymän tekoon, testaukseen, asennukseen ja käyttöönottoon asti. Ohjaus toteutettin Beckhoffin logiikalla.

Solun osat ja teknologiat
- Robotti: Kuka KR 10
- Pyörityspöytä: Festo
- Esikäsittelykammiot: Automatisointi Probot Oy
- Tärymaljat: Muokkaukset Probot Oy
- Käyttöliittymä: Probot Oy
- Ohjaus: Beckhoff Twincat 3

Yhteistyörobotti

 

Universal Robots UR10 yhteistyörobotti valjastettiin käyttämään kahta koneistuskeskusta ja mittalaitetta sitä varten rakennetun robottiradan välityksellä. Järjestelmän ohjaus tehtiin vastaamaan asiakkaan tarvetta miehittämättömään ajoon ja kahden vaihtoehtoisen työstökoneen käyttöön. Systeemissä on lavapaikat aihioille, valmiille hyväksytyille kappaleille sekä tarkistuksessa hylätyille kappaleille.

-Aihioiden poiminta ja kohdistukset; sick konenäkökamera, sovellus Probot oy
-Järjestelmän ohjaus ja käyttöliittymä
-Robottirata
-Yhden tarttujan suunnittelu ja valmistus erilaisten kappaleiden käsittelyyn
-Integrointi Quaser ja Cosmec työstökoneisiin

Delta – robotti

 

Asiakkaalle rakennettiin prototyyppi delta-robotista, jonka tehtävänä oli hakea käyttäjän määrittämät testipisteet piirilevyltä ja testata piirien toimintaa. Lopullista kohdistamista varten käytettiin konenäköön perustuvaa ratkaisua. Tästä robotista on sittemmin rakennettu toinen versio, jota on käytetty monenlaisiin tehtäviin siementen lajittelusta piparkakkujen koristeluun asti.