Robottisolut

Teemme robottisoluja eri teollisuuden aloille. Kokonaisuuden suunnittelu, työkalujen suunnittelu ja valmistus sekä vahva ohjelmisto-osaaminen mahdollistavat monipuolisten projektien tekemisen. Rakennamme tarvittavan automaation robotin ympärille, teemme räätälöidyt käyttöliittymät ja toteutamme ohjauksen asiakkaan tarpeiden mukaan.

- Robotin valinta sovelluksen mukaan: Teollisuusrobotit, yhteistyörobotit
- Robottiohjelmointi: KUKA, ABB, Fanuc, Motoman, Omron, Universal robots jne.
- Tarttujien suunnittelu ja valmistus
- Konenäkösovellukset; paikoitus, tuotteen tarkistus jne.
- Oheislaitteiden integrointi; työstökoneet, muut tuotantolaitteet sekä niiden automatisointi ja ohjaaminen

Konepalvelu

 

Tämä toteuttamamme robottisolu sisältää kaksi KUKA-robottia, KR210 ja KR 16, jotka yhteistyössä panostavat ja purkavat koneistuskeskukseen menevät jigit. Isompi robotti hoitaa kappaleiden liikuttamisen ja pienempi ruuvaa jigin lukot kiinni ja auki. Robottisolu toimii Sähkö-Rantekilla osana Fastemsin automaattivarastoa. Lavojen pyöritys ja liikutus sekä kommunikointi FMS-järjestelmän kanssa tehtiin myös Probotin toimesta. Lisäksi teimme soluun konenäkötarkastuspisteen aihioiden ulkomuodon ja -mittojen tarkistukseen. Solun toiminnallisuuksiin kuuluu lavalta poiminnan, CNC-koneen jigiin panostamisen ja purkamisen lisäksi konenäkötarkastus ja hylättyjen aihioiden erottelu.

Solun osat ja käytetyt teknologiat
- Robotit: Kuka KR 210 R3100, Kuka KR 16 R2100
- Ohjaus: Beckhoff Twincat 3
- Käyttöliittymä: Probot oy
- Konenäkötarkastus: Basler kamera, Matrox konenäköohjelmointi

Esikäsittelysolu

 

Toimittamassamme esikäsittelysolu-kokonaisuudessa robotti (Kuka KR10) käyttää raepuhalluskammiota ja pinnoitusyksikköä pyörityspöydän avulla. Robotti poimii kappaleet tärymaljoilta ja asettaa ne pyörityspöydän jigeihin. Pöydän sylinterit työntävät kappaleet vuorollaan käsittelyyn. Muokkasimme kaapit ja täryt automaattiajoon ja viiden erilaisen kappaleen käsittelyyn. Toimitus sisälsi kaiken suunnittelusta hankintoihin, kammioiden ja täryjen muokkaukseen, työsyklin ja käyttöliittymän tekoon, testaukseen, asennukseen ja käyttöönottoon asti. Ohjaus toteutettin Beckhoffin logiikalla.

Solun osat ja teknologiat
- Robotti: Kuka KR 10
- Pyörityspöytä: Festo
- Esikäsittelykammiot: Automatisointi Probot Oy
- Tärymaljat: Muokkaukset Probot Oy
- Käyttöliittymä: Probot Oy
- Ohjaus: Beckhoff Twincat 3

Kappaleenkäsittely

 

Integroimamme teollisuusrobotin (KUKA KR120 R3100-2) tehtävänä on suorittaa raskaiden kappaleiden liikuttelu laajojen ja tarkkojen testiratojen mukaisesti. Testiohjelmat luodaan asiakkaan omissa ohjelmistoissa, jonka mahdollistaa tekemämme ohjelmistointegrointi logiikan, robotin ja asiakkaan ohjelmien välille.

Robotin asennus tehtiin ahtaisiin ja haastaviin tiloihin, jossa Specialmetal Group robottinostureineen oli mahtava apu. Projektin tuloksena saimme jälleen yhden tuottavuutta lisäävän robottisolun suomalaiseen ja oululaiseen teollisuuteen.

-Ohjelmistointegrointi
-PLC: Beckhoff automation Twincat 3
-Robotti: KUKA Teollisuusrobotti (KR120 R3100-2); kantokyky 120kg, ulottuma 3100 mm.

Yhteistyörobotti

 

Universal Robots UR10 yhteistyörobotti valjastettiin käyttämään kahta koneistuskeskusta ja mittalaitetta sitä varten rakennetun robottiradan välityksellä. Järjestelmän ohjaus tehtiin vastaamaan asiakkaan tarvetta miehittämättömään ajoon ja kahden vaihtoehtoisen työstökoneen käyttöön. Systeemissä on lavapaikat aihioille, valmiille hyväksytyille kappaleille sekä tarkistuksessa hylätyille kappaleille.

-Aihioiden poiminta ja kohdistukset; sick konenäkökamera, sovellus Probot oy
-Järjestelmän ohjaus ja käyttöliittymä
-Robottirata
-Yhden tarttujan suunnittelu ja valmistus erilaisten kappaleiden käsittelyyn
-Integrointi Quaser ja Cosmec työstökoneisiin

Delta – robotti

 

Asiakkaalle rakennettiin prototyyppi delta-robotista, jonka tehtävänä oli hakea käyttäjän määrittämät testipisteet piirilevyltä ja testata piirien toimintaa. Lopullista kohdistamista varten käytettiin konenäköön perustuvaa ratkaisua. Tästä robotista on sittemmin rakennettu toinen versio, jota on käytetty monenlaisiin tehtäviin siementen lajittelusta piparkakkujen koristeluun asti.

Yhteistyössä mukana