Laiterakennus

Teemme tuotantolaitteita ja testilaitteita erikoistarpeisiin ja toimitamme automaatiota kaikille toimialoille. Teemme projektit asiakkaiden kanssa yhteistyössä  tavoitteena käyttäjän kannalta toimivat laitteet ja ratkaisut.

Dispensointilaitteisto

 

Suunnittelimme ja valmistimme tuotantolaitteiston arkinkäsittelyyn ja nesteen dispensointiin. Laitteeseen tuodaan läpinäkyviä kalvoja arkkeina kuljetusyksikössä, josta ne siirretään imupöydälle automaattisesti kalvo kerrallaan nesteen dispensointia varten. Käyttöliittymä ja ohjaus toteutettiin Beckhoff automationin Twincat 3 logiikalla. Laitteistoa ohjataan G-koodin avulla.

Laitteen osat ja teknologiat:
- Runko ja toiminnallisuus
- Logiikka Twincat 3
- Kalvon käsittely imukuppitarttujien ja xyz-liikuttelijan avulla
- Ohjaus G-koodilla

Sleevekone

 

Valmistimme räätälöidyn pakkauskoneen tuotantolinjalle asettamaan pahvikääreet linjalla valmistettavien erilaisten rasioiden päälle. Kone työntää valmiiksi liimatun pahvikääreen elintarvikepakkauksen päälle ja valmis myyntipakkaus jatkaa seuraavaan vaiheeseen linjalla. Tämä laitteisto on valmistettu pakkaamaan asiakkaan kahta erikokoista rasiaa kymmeniin erilaisiin kääreisiin.

Laitteen osat ja teknologiat:
- Runko RST
- Sleeven asetus/läpiajo
- Kartonkikääreiden panostus koneen päälle telineeseen
- Logiikka: Beckhoff Twincat 3
- Optiot: Konenäkötarkastus pakkaus/merkinnät, lisälaitteiden integrointi, esim. tulostimet.

Testauslaitteisto

 

Valmistimme rullalta rullalle laitteiston (TesLa 2™) oululaiselle yhteistyökumppanille printatun elektroniikan testaamiseen. Laite käsittelee rainaa rullalta rullalle pitäen kalvon kireyden vakaana ja ohjaten testattavan kohteen testilaitteiston vaatimalle alueelle konenäön avulla. Kalvo pysäytetään testikohtaan, jossa testataan printatun elektroniikan toimivuutta asiakkaan laitteistolla.

Laitteen osat ja teknologiat:
- Rainan liikuttaminen rullalta rullalle
- Konenäkökohdistus
- Ohjaus Beckhoff

Kalvontaittelija

 

Tuotetestaus on usein aiheena laiterakennusprojekteissamme. Tällä suunnittelemallamme ja rakentamallamme laitteilla testataan kalvon kestävyyttä rasituksessa. Kone testaa taitteluliikkeen vaikutusta kalvomaisen materiaalin kestävyyteen. Liike on nopea ja toimii mikrometrien tarkkuusluokassa. Kalvo kiinnitetään laitteeseen ja rasitusta testataan pitkissä kokeissa, joissa liikettä toistetaan kymmeniä tuhansia kertoja tauotta. Toteuttamassamme taittelijassa kalvon kireyden pitäminen vakiona ja liikeratojen tarkkuuden saavuttaminen ovat erityisosaamisemme ytimessä. Ohjauksen rajapinta tehtiin asiakkaan omaa käyttöliittymää palvelevaksi kokonaisuudeksi.

Laitteen ominaisuuksia:
- Tuotetestaus
- Tarkkuusajo
- Nopeus ja tarkkuus

Kosketusnäyttötesteri

 

Kosketusnäyttötesteri suunniteltiin yksinkertaiseksi ratkaisuksi asiakkaan tarpeeseen suorittaa testausta pienessä tilassa ja testierien ollessa maltillisia. Laitteiston suunnittelu ja ohjaus tehtiin asiakkaan tarpeen mukaisiksi ja kompakti laitteisto toimitettiin käyttöön oululaiselle asiakkaalle.